Målgruppe: For dig der har en godkendt uddannelse som psykoterapeut, psykolog eller psykiater.

Pris: kr. 27.000 pr. år (inkl. morgenmad og frokost på de 12 årlige uddannelsesdage). Du kan vælge at betale hele beløbet på én gang senest 14 dage før uddannelsens start eller du kan vælge en afdragsordning.

Afdragsordning: Mulighed for ratebetaling af 9 omgange til en merpris på 450 kr. Det samlede beløb på kr. 27.450 fordeles således, at der betales kr. 3.050 pr. måned, første gang 1. marts 2025 og sidste gang 1. november 2025.

Opbygning: 4 moduler à 3 dage. Undervisning fra kl. 9.00-17.00 (inkl. pauser og frokost, morgenmad kl. 8.30-9.00). Du kan tilkøbe supervision mellem modulerne.

Du har mulighed for at tilkøbe overnatning på www.vellingkoller.dk

Styrk dine kompetencer med en psykoterapeutisk efteruddannelse

Bliv rustet til at arbejde effektivt med traumer og evnen til moden, følelsesmæssig selvregulering. Opnå nøglekompetencer, der hjælper dig med at skabe livsforandrende resultater i dit psykoterapeutiske arbejde med klienters konflikter og problematikker.

Traumer sætter dybe spor i både hjernen og nervesystemet og kan forstyrre et menneskes affektregulering og adfærdsudtryk – noget der kan give problemer både kropsligt, intrapsykisk og i relationen til andre mennesker. Disse symptomer kan være alt fra fordøjelsesproblemer, kronisk anspændthed og forhøjet blodtryk til følelsesmæssige vanskeligheder som lavt selvværd, angst, depression, PTSD og relationelle udfordringer som konfliktskyhed eller andre selvundergravende adfærdsmønstre.

Når vi forstår, hvordan ubearbejdede og ofte ubevidste traumer påvirker klientens nervesystem og adfærdsmønstre – og hvordan de også genudspiller sig i rummet mellem klient og terapeut – kan vi foretage præcise psykodiagnostiske assessments. Disse giver os mulighed for at skræddersy en terapeutisk behandling, der hjælper klienten med at (gen)etablere en stærk selvreguleringskapacitet gennem et dybdegående og helende terapiforløb med varige, livsforandrende resultater for vores klienter.

Arbejdet med traumer er komplekst og fordrer, at terapeuten kan målrette interventioner til klientensudviklingsbehov i nuet. Det er klientens udviklingsbehov, som afgør, om terapeuten skal arbejde emotionsfokuseret eller kognitivt eller mindfult osv. Derfor er det nødvendigt med en integrativ tilgang til traumearbejde. Vi tager afsæt i intensiv dynamisk korttidsterapi (på engelsk Intensive Short-Term Dynamic Psychoterapy, ofte forkortet ISTDP), som integrerer teori og interventioner fra bl.a. kognitiv terapi, emotionsfokuseret terapi, psykoanalyse, adfærdsterapi samt mindfulness.

Er efteruddannelsen noget for dig?

Så vis din interesse for at vi opretter et hold ved at udfylde skemaet. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller bare vil høre mere.

Undervisere: Sanne Almeborg og Rikke Hvelplund
Kontakt os om uddannelsen på adm@psud.dk, att. Rikke Hvelplund.

Oplysninger om uddannelsen

1-årigt grundforløb: Det solide fundament

I det første år lægger vi et solidt fundament for din forståelse af hjernen, nervesystemet, moderne tilknytningsteori og traumeforståelse. Du vil få indsigt i, hvordan følelser, angst og forsvarsmekanismer påvirker menneskers følelsesliv og adfærd. Gennem praktiske øvelser træner du kontaktskabende nøglefærdigheder, som er afgørende for at opbygge en tryg og helende terapeutisk relation. Vi fokuserer på lette til moderate traumeudtryk.

Du vil tilegne dig viden om bl.a.:

  • Hvordan tidlige relationer og traumer påvirker hjernen og nervesystemet, og dermed også følelseslivet, evnen til selvregulering og resiliens.
  • Traumer hos børn, unge og voksne.
  • Hvordan traumer manifestationer kropsligt, intrapsykisk og relationelt.
  • Fysiologiske tegn på angst og forskellige metoder til angstregulering.
  • Forskellige forsvarssystemer og deres funktion.

Samt centrale færdigheder og kompetencer inden for:

  • At lave et psykodiagnostisk assessment og beskrive samt vurdere klientens vanskeligheder ud fra et dynamisk perspektiv.
  • At anvende psykologiske begreber som fundament for klinisk tænkning, hvilket muliggør analyse og vurdering af klientens symptomer samt skræddersyning af en terapeutisk plan.
  • At etablere en bevidst og mobilisere en ubevidst terapeutisk alliance med klienten.
  • At opnå og opretholde et intrapsykisk fokus, herunder at genkende og håndtere de forsvarsmekanismer, der hindrer dette fokus.
  • At analysere og vurdere klientens verbale og nonverbale respons på dine interventioner samt tilpasse interventionerne til klientens aktuelle udviklingsbehov.
  • At aflæse angstens manifestation i nervesystemet samt vurdere angstniveau og de forsvarsmekanismer, der forstyrrer angstregulering.
  • At analysere og vurdere klientens forsvarssystem.
  • At mobilisere et opmærksomt og observerende jeg hos klienten.
  • At vurdere, om en intervention er gavnlig for klienten.
  • At monitorere egne reaktioner (modoverføring).
2-årig overbygning: Specialisering i komplekse traumeudtryk

Denne overbygning bygger videre på det 1-årige grundforløb og klæder dig på til at arbejde med klienter med mere komplekse psykologiske vanskeligheder. Vi fokuserer på de klienter, der har svært ved at opnå fremskridt i terapien, og hvor du oplever at terapien er fastlåst. Du vil lære at arbejde med komplekse traumeudtryk og behandlingsresistens, som ses ved tilstande som svære karakterforstyrrelser, depression, PTSD, kompleks PTSD og personlighedsforstyrrelser. Forløbet vil styrke din teoretiske viden og dine kliniske færdigheder, så du bliver bedre rustet til at hjælpe klienter med dybere udfordringer.

Du vil opnå viden om:

  • Karakteristika ved skrøbelige klienter med høj grad af ureguleret angst og brug af regressive forsvar.
  • Karakteristika ved klienter med høj grad af modstand, som kan føre til behandlingsresistens.
  • Karakteristika ved klienter med behandlingsdestruktive forsvar.
  • Karakteristika ved klienter som er fanget i selvdestruktive mønstre.
  • Karakteristika ved klienter med depression, somatisering eller konversionstilstande.
  • Karakteristika ved klienter, der ubevidst genskaber tidligere relationelle dynamikker i rummet med terapeuten.

Du vil udvikle færdigheder og kompetencer ift.:

  • at identificere og håndtere behandlingsdestruktive forsvar.
  • at identificere og håndtere forskellige typer og grader af projektive forsvar.
  • at identificere og håndtere repressive forsvar.
  • at identificere og håndtere regressive forsvar, herunder bl.a. dissociering, projektion, splitting, somatisering.
  • at identificere og håndtere defensive følelser.
  • at omstrukturere forsvarssystemer.
  • at opbygge kapacitet i klientens nervesystem.
  • at identificere og håndtere somatiserende forsvar.
  • at identificere og håndtere karakterforsvar.
  • at identificere og håndtere overjegsforsvar.
  • at identificere og håndtere forskellige typer overføringsmodstand.
  • at vurdere, hvilke klienter der har behov for et gradueret, kapacitetsopbyggende format.
  • at tilpasse interventioner til et gradueret format.
  • at vurdere, hvilke klienter der har behov for et mere vedholdende og udfordrende format.
  • at vurdere klientens ego-adaptive kapacitet.
  • at intervenere relevant ift. klientens angst, forsvarssystem og ego-adaptive kapacitet.

Gennem denne specialisering får du værktøjerne til at arbejde med selv de mest komplekse klienter, så de kan opnå varig forandring i deres terapeutiske proces.

Uddannelsens afsæt

Vi tager afsæt i moderne og forskningsvalideret psykologisk metateori om intrapsykiske konflikter, der som udløber af nyere psykoanalytisk og psykodynamisk-relationel tænkning blandt andet trækker på neurovidenskab, emotionsforskning og moderne tilknytningsteori. Den teoretiske viden omsættes til effektive interventions-principper som du vil lære at mestre. Teori og metode er tæt forbundne, så du kan anvende den faglige viden i praksis og skabe en meningsfuld relation til dine klienter.

Målet er at kunne samskabe en tryg og helende relation med klienten og at kunne navigere i de mange lag af information, du opsamler. Du vil lære at anvende din viden i levende, støttende og helende interventioner i nuet.

Gennem undervisning, praktiske øvelser, videodemonstrationer og supervision vil du udvikle dine færdigheder og tilpasse dem til din personlige stil. Du vil også arbejde med at genkende psykologiske temaer i dig selv, hvilket øger din selvbevidsthed, sansning, tolerance og omsorg for dig selv. Alt dette vil ruste dig til effektivt og nænsomt at hjælpe klienter inden for et bredt psykopatologisk spektrum.

Det er vigtigt for os, at du i undervisningen og i gruppen føler dig fri til at mærke hvem du er som menneske og terapeut, mærke din intuition, din humor, dine følelser og din livskraft.

Efteruddannelsen Fra traumer til selvregulering er skræddersyet til dig på den måde, at underviserne følger din og dine medstuderendes individuelle proces og udvikling tæt. Du vil opleve en unik åbenhed og kontakt på holdet, der skaber et trygt og tilpas udfordrende rum til din personlige udvikling. Du vil modtage et diplom på dine nye kompetencer, når du har gennemført uddannelsen.

Grunduddannelsen kan tages alene, og du vurderer herefter, om overbygningen er noget for dig.

Undervisningsmetode

Vi tilbyder en varieret og integrativ undervisningsform, der omfatter følgende elementer:

    1. Teoretisk fordybelse: Der vil være løbende gennemgang og diskussion af relevant psykologisk teori, hvilket sikrer, at deltagerne kan relatere deres praktiske erfaringer til en solid teoretisk ramme.
    2. Klinisk færdighedstræning: Vi fokuserer på at træne specifikke kliniske færdigheder i et øvelsesformat der har til formål gradvist at opbygge deltagernes kompetencer og selvtillid.
    3. Supervision af videooptaget psykoterapeutisk arbejde: Deltagerne præsenterer videooptagelser af deres egne klient-sessioner til supervision. Dette foregår på hvert modul og giver som led i træning af klinisk tænkning en dybdegående refleksion over den kliniske praksis.
Tid og sted

Hvert modul foregår kl. 9.00-17.00 på adressen:

UddannelsesCenter Velling Koller
Velling Koller Vej 4
8654 Bryrup

Litteratur

Du vil få tilsendt litteraturliste, når du tilmelder dig efteruddannelsen, og vi har sat et hold.

Kost og logi

Uddannelsen er opbygget som eksternat. Det betyder, du får morgenmad og frokost på alle moduler, men ikke aftensmad.

Du har selvfølgelig mulighed for at booke overnatning, hvis du ønsker det. Med overnatning undgår du fx, at geografien er en begrænsning for dig i dit uddannelsesvalg. Du kan læse mere om skønne Hotel Velling Koller og se dine muligheder for overnatning på www.vellingkoller.dk.

Forplejning
Du får morgenmad og frokost serveret i caféen på Velling Koller, og maden er som udgangspunkt økologisk, uden hvede/rug/byg og med et højt indhold ‘grønt’.

Hvis du derudover ønsker vegetarisk kost eller anden specialkost, såsom glutenfri, er der intet tillæg, men vi vil ved tilmelding meget gerne vide, om du ønsker dette.

Desværre har vi ikke mulighed for at tilbyde fuld veganerkost.

Bruttolønsordning

Du er selv ansvarlig for at undersøge mulighederne for en bruttolønsordning.

1-årigt grundforløb: Det solide fundament

I det første år lægger vi et solidt fundament for din forståelse af hjernen, nervesystemet, moderne tilknytningsteori og traumeforståelse. Du vil få indsigt i, hvordan følelser, angst og forsvarsmekanismer påvirker menneskers følelsesliv og adfærd. Gennem praktiske øvelser træner du kontaktskabende nøglefærdigheder, som er afgørende for at opbygge en tryg og helende terapeutisk relation. Vi fokuserer på lette til moderate traumeudtryk.

Du vil tilegne dig viden om bl.a.:

  • Hvordan tidlige relationer og traumer påvirker hjernen og nervesystemet, og dermed også følelseslivet, evnen til selvregulering og resiliens.
  • Traumer hos børn, unge og voksne.
  • Hvordan traumer manifestationer kropsligt, intrapsykisk og relationelt.
  • Fysiologiske tegn på angst og forskellige metoder til angstregulering.
  • Forskellige forsvarssystemer og deres funktion.

Samt centrale færdigheder og kompetencer inden for:

  • At lave et psykodiagnostisk assessment og beskrive samt vurdere klientens vanskeligheder ud fra et dynamisk perspektiv.
  • At anvende psykologiske begreber som fundament for klinisk tænkning, hvilket muliggør analyse og vurdering af klientens symptomer samt skræddersyning af en terapeutisk plan.
  • At etablere en bevidst og mobilisere en ubevidst terapeutisk alliance med klienten.
  • At opnå og opretholde et intrapsykisk fokus, herunder at genkende og håndtere de forsvarsmekanismer, der hindrer dette fokus.
  • At analysere og vurdere klientens verbale og nonverbale respons på dine interventioner samt tilpasse interventionerne til klientens aktuelle udviklingsbehov.
  • At aflæse angstens manifestation i nervesystemet samt vurdere angstniveau og de forsvarsmekanismer, der forstyrrer angstregulering.
  • At analysere og vurdere klientens forsvarssystem.
  • At mobilisere et opmærksomt og observerende jeg hos klienten.
  • At vurdere, om en intervention er gavnlig for klienten.
  • At monitorere egne reaktioner (modoverføring).
2-årig overbygning: Specialisering i komplekse traumeudtryk

Denne overbygning bygger videre på det 1-årige grundforløb og klæder dig på til at arbejde med klienter med mere komplekse psykologiske vanskeligheder. Vi fokuserer på de klienter, der har svært ved at opnå fremskridt i terapien, og hvor du oplever at terapien er fastlåst. Du vil lære at arbejde med komplekse traumeudtryk og behandlingsresistens, som ses ved tilstande som svære karakterforstyrrelser, depression, PTSD, kompleks PTSD og personlighedsforstyrrelser. Forløbet vil styrke din teoretiske viden og dine kliniske færdigheder, så du bliver bedre rustet til at hjælpe klienter med dybere udfordringer.

Du vil opnå viden om:

  • Karakteristika ved skrøbelige klienter med høj grad af ureguleret angst og brug af regressive forsvar.
  • Karakteristika ved klienter med høj grad af modstand, som kan føre til behandlingsresistens.
  • Karakteristika ved klienter med behandlingsdestruktive forsvar.
  • Karakteristika ved klienter som er fanget i selvdestruktive mønstre.
  • Karakteristika ved klienter med depression, somatisering eller konversionstilstande.
  • Karakteristika ved klienter, der ubevidst genskaber tidligere relationelle dynamikker i rummet med terapeuten.

Du vil udvikle færdigheder og kompetencer ift.:

  • at identificere og håndtere behandlingsdestruktive forsvar.
  • at identificere og håndtere forskellige typer og grader af projektive forsvar.
  • at identificere og håndtere repressive forsvar.
  • at identificere og håndtere regressive forsvar, herunder bl.a. dissociering, projektion, splitting, somatisering.
  • at identificere og håndtere defensive følelser.
  • at omstrukturere forsvarssystemer.
  • at opbygge kapacitet i klientens nervesystem.
  • at identificere og håndtere somatiserende forsvar.
  • at identificere og håndtere karakterforsvar.
  • at identificere og håndtere overjegsforsvar.
  • at identificere og håndtere forskellige typer overføringsmodstand.
  • at vurdere, hvilke klienter der har behov for et gradueret, kapacitetsopbyggende format.
  • at tilpasse interventioner til et gradueret format.
  • at vurdere, hvilke klienter der har behov for et mere vedholdende og udfordrende format.
  • at vurdere klientens ego-adaptive kapacitet.
  • at intervenere relevant ift. klientens angst, forsvarssystem og ego-adaptive kapacitet.

Gennem denne specialisering får du værktøjerne til at arbejde med selv de mest komplekse klienter, så de kan opnå varig forandring i deres terapeutiske proces.

Uddannelsens afsæt

Vi tager afsæt i moderne og forskningsvalideret psykologisk metateori om intrapsykiske konflikter, der som udløber af nyere psykoanalytisk og psykodynamisk-relationel tænkning blandt andet trækker på neurovidenskab, emotionsforskning og moderne tilknytningsteori. Den teoretiske viden omsættes til effektive interventions-principper som du vil lære at mestre. Teori og metode er tæt forbundne, så du kan anvende den faglige viden i praksis og skabe en meningsfuld relation til dine klienter.

Målet er at kunne samskabe en tryg og helende relation med klienten og at kunne navigere i de mange lag af information, du opsamler. Du vil lære at anvende din viden i levende, støttende og helende interventioner i nuet.

Gennem undervisning, praktiske øvelser, videodemonstrationer og supervision vil du udvikle dine færdigheder og tilpasse dem til din personlige stil. Du vil også arbejde med at genkende psykologiske temaer i dig selv, hvilket øger din selvbevidsthed, sansning, tolerance og omsorg for dig selv. Alt dette vil ruste dig til effektivt og nænsomt at hjælpe klienter inden for et bredt psykopatologisk spektrum.

Det er vigtigt for os, at du i undervisningen og i gruppen føler dig fri til at mærke hvem du er som menneske og terapeut, mærke din intuition, din humor, dine følelser og din livskraft.

Efteruddannelsen Fra traumer til selvregulering er skræddersyet til dig på den måde, at underviserne følger din og dine medstuderendes individuelle proces og udvikling tæt. Du vil opleve en unik åbenhed og kontakt på holdet, der skaber et trygt og tilpas udfordrende rum til din personlige udvikling. Du vil modtage et diplom på dine nye kompetencer, når du har gennemført uddannelsen.

Grunduddannelsen kan tages alene, og du vurderer herefter, om overbygningen er noget for dig.

Undervisningsmetode

Vi tilbyder en varieret og integrativ undervisningsform, der omfatter følgende elementer:

    1. Teoretisk fordybelse: Der vil være løbende gennemgang og diskussion af relevant psykologisk teori, hvilket sikrer, at deltagerne kan relatere deres praktiske erfaringer til en solid teoretisk ramme.
    2. Klinisk færdighedstræning: Vi fokuserer på at træne specifikke kliniske færdigheder i et øvelsesformat der har til formål gradvist at opbygge deltagernes kompetencer og selvtillid.
    3. Supervision af videooptaget psykoterapeutisk arbejde: Deltagerne præsenterer videooptagelser af deres egne klient-sessioner til supervision. Dette foregår på hvert modul og giver som led i træning af klinisk tænkning en dybdegående refleksion over den kliniske praksis.
Tid og sted

Hvert modul foregår kl. 9.00-17.00 på adressen:

UddannelsesCenter Velling Koller
Velling Koller Vej 4
8654 Bryrup

Litteratur

Du vil få tilsendt litteraturliste, når du tilmelder dig efteruddannelsen, og vi har sat et hold.

Kost og logi

Uddannelsen er opbygget som eksternat. Det betyder, du får morgenmad og frokost på alle moduler, men ikke aftensmad.

Du har selvfølgelig mulighed for at booke overnatning, hvis du ønsker det. Med overnatning undgår du fx, at geografien er en begrænsning for dig i dit uddannelsesvalg. Du kan læse mere om skønne Hotel Velling Koller og se dine muligheder for overnatning på www.vellingkoller.dk.

Forplejning
Du får morgenmad og frokost serveret i caféen på Velling Koller, og maden er som udgangspunkt økologisk, uden hvede/rug/byg og med et højt indhold ‘grønt’.

Hvis du derudover ønsker vegetarisk kost eller anden specialkost, såsom glutenfri, er der intet tillæg, men vi vil ved tilmelding meget gerne vide, om du ønsker dette.

Desværre har vi ikke mulighed for at tilbyde fuld veganerkost.

Bruttolønsordning

Du er selv ansvarlig for at undersøge mulighederne for en bruttolønsordning.

Er efteruddannelsen noget for dig?

Så vis din interesse ved at udfylde skeamet via linket nedenfor. Vi kontakter dig, når der er interesserede nok, til at danne et hold.